perjantai 31. maaliskuuta 2017

Pihan pienimmät rungolliset puutTässä sinulle 5 vinkkiä pihan pienimmistä rungollisista puista/pensaista. Rungollisia kasveja voi yhdistää esim. matalien maanpeittohavujen, lehtipensaiden ja peittoperennojen kanssa. Rungollisten kasvien alla voit käyttää myös kesäkukkia tai pelkästään kattaa kasviryhmän alustan kuorikatteella.


RIIPPAHERNEPENSAS
Korkeus n. 1,5-2 m riippuen rungon korkeudesta, jolle taimi on vartettu. Kasvupaikka aurinko-puolivarjo. Vaaleankeltaiset pienet kukat kesäkuussa. Pieni ja kaartuvaoksainen kasvi yksittäin tai useampana kasvina ryhmään. Menestymisvyöhykkeet I-VI.


PURPPURAHEISIANGERVO
Kasvi, jonka lehdet ovat purppuranpunaiset koko kasvukauden ajan. Heisiangervoissa on myös keltalehtisiä lajikkeita. Kasvupaikka aurinko-puolivarjo. Purppuraheisiangervo kukkii vaaleanpunaisin kukin kesä-heinäkuussa. Menestymisvyöhykkeet I-V. Sopii hyvin huomiokasviksi pihaan.


LUMIPALLOHEISI
Kukinta kesäkuussa valkoisin pallomaisin kukin. Kasvin korkeus on n.1,5 m.  Lumipalloheidelle sopii puolivarjoinen kasvupaikka. Paahteessa kasvi kärsii helposti tuholaisista. Kaunis yksittäispensaana tai useamman kasvin ryhmänä. Menestymisvyöhykkeet I-IV.


PIKKUSYREENI
Noin metrin korkuinen pikkusyreeni on pyöreälatvainen tiheä pikkupuu. Kasvi kukkii lilan värisin kukin kesä-heinäkuussa. Syreenit ovat pitkäikäisiä ja terveitä kasveja. Hyvä kasvi pikkupihaan tai ruukkupuutarhaan!  Menestymisvyöhykkeet I-IV(V).


PUNAHERUKKA
Koristeellinen hyötykasvi, joka tuottaa satoa. Korkeus 1-1,5 m. Kasvaa ja tuottaa satoa parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Myös muita rungollisia herukoita voit istuttaa esim. ruukkuun parvekkeelle. Menestymisvyöhykkeet lajikkeesta riippuen I-IV(V).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti