perjantai 17. maaliskuuta 2017

Rakennetun pihan/ vanhan pihan uudistaminen


Viherjasmikkeen pihasuunnitelma vaihtoehdot jo rakennettuun pihaan

Pihan yleissuunnitelma

Jo rakennettuun tai vanhaan pihaan voi teettää pihasuunnitelman, jos on esim. tarve uusia koko piha. Pihan yleissuunnitelma on tarkempi suunnitelma, jossa koko piha jaetaan ensin tiloihin ja sitten määritellään kulkureitit, kasvialueet, pihamateriaalit ja määrät. Tällä suunnitelmalla pääsee itse hyvin toteuttamaan pihaa. Pihasuunnitelmaa teetettäessä asiakkaan on hyvä miettiä, mitä kasveja tai rakenteita vanhassa pihassa halutaan säästettäväksi, ja merkata itse ne asemapiirrokseen jo valmiiksi. Vanhaan pihaan voi teettää myös osasuunnitelman, jossa ainoastaan osa pihasta suunnitellaan.

Pihakartoitus & ideakooste

Hyvä vaihtoehto vanhan pihan suunnittelulle on pihakartoitus & ideakooste. Pihakäynnillä piha kartoitetaan paikan päällä ja käynnin jälkeen asiakkaalle tehdään pihakäynnistä kirjallinen koonti, jossa ideoidaan juuri sinun pihaasi sopivia materiaali-, muutos- ja kasviehdotuksia.

Ideakooste sisältää kirjallisen koosteen ja ideakuvia pihaan sopivista kasveista/materiaaleista, ei siis pihasuunnitelmapiirrosta. Ideakooste onkin pienen budjetin pihaan sopiva pihasuunnitelmaa edullisempi vaihtoehto. Valmiin pihan ideakoosteen saat suoraa sähköpostiisi pdf-muodossa.

Tämä vaihtoehto sopii sinulle, joka olet esim. uudistamassa itse pihaa ja et tarvitse varsinaista pihasuunnitelmaa, vaan toivot ideointia, mistä lähteä liikkeelle ja miten pihasta saisi helppohoitoisen ja oman näköisen. Pihallasi on mahdollisesti vanhoja kasveja, jotka kaipaavat uusimista tai liikaa levinneitä kasveja tai heinittynyt kukkapenkki, jolle pitäisi tehdä jotakin. Vanhaan pihaan haluat ehkä uutta ilmettä laatoitukseen uusilla materiaaleilla tai perustaa uuden oleskelualueen pihaan.

Tämän vaihtoehdon hinta koostuu pihakäynnistä ja ideakoosteesta, jonka laajuus sovitaan asiakkaan kanssa käynnin aikana. Käynnin aikana voit esittää pihatoiveitasi, joiden perusteella sinulle tehdään ideakooste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti